Finn en ring du har fra før, lag et lite papirhylster som du kan føre inn i ringen, mål så diameteren på papirhylsteret. Du kan også måle direkte på ringen, men husk at det er det innvendige målet som gir riktig ringstørrelse. Når du har funnet ringens innvendige diameter kan du enkelt finne ringmålet i tabellen nedenfor. NB: velger du en bred ring anbefaler vi deg å gå opp en størrelse, da brede ringer bygger mer på fingeren og kan føles trangere.

I Norge måles ringstørrelsen på den indre omkretsen av ringen. En annen måte å måle på kan derfor være å lage en papir-remse som du legger rundt fingeren din. Merk av på remsen hvor stram du ønsker ringen, og mål av lengden. Lengden i millimeter blir da ringstørrelsen din. 


 Finne ringstørrelsen til noen andre


Skal du overraske noen med en ring, kan det være vanskelig å spørre mottakeren rett ut om ringstørrelsen. Her er derfor noen tips til å finne noens ringstørrelse: 

1. Har mottakeren en ring du vet passer, men som ikke brukes daglig? Ta med denne til oss i butikk, så måler vi størrelsen for deg. 

2. Bruker mottakeren en ring til daglig, som blir tatt av når hun/han vasker hendene, tar oppvasken eller andre aktiviteter? Prøv å måle ringen når ringen er av. Rekker du ikke å måle den med en linjal eller liknende, kan du prøve å sette ringen på din egen finger og merke deg hvor den lander/ hvilken finger den passer på deg selv. I butikk kan du deretter få prøve ulike størrelser og finne den som føles mest riktig. 

3. Kan noen andre vite ringstørrelsen til mottakeren? Av og til kan nære venner eller slektninger vite størrelsen, ved at de enten har gitt en ring til personen tidligere, eller kan vurdere ut ifra egen ringstørrelse. Spør en du stoler på at ikke røper overraskelsen om hjelp til å finne riktig ringstørrelse. 

4. Er mottakeren en du bor med? Hvis personen sover tungt, kan man prøve å måle størrelsen på fingeren med en tråd eller papirremse når hun/han sover. Dette vil ikke nødvendigvis bli et nøyaktig mål, men kan gi en pekepinn på ca hvilken størrelse personen bruker. 

Lykke til! Husk: Alle gull- og diamantringer kjøpt hos Juvelen, som ikke er en spesialbestilling, kan byttes/justeres gratis innen byttefristen så lenge ringen er ubrukt. Velkommen! NB: Den mest nøyaktige målingen får du i butikk. Din nærmeste butikk finner du her