Lukk
0
Du har ingen varer i din handlekurv.
Søk
Filtre

Bunadsølv

Alle som har en bunad bærer den med den største stolthet, og det er et privileguim å videreføre tradisjonene med norsk håndverk og kulturarv. Våre søljer er levert av Sylvmidja, som gjennom mange år med kompetanse for faget lager søljer og smykker til over 60 bunader og folkedrakter. Sylvsmidja leverer bunadsølv i ypperste kvalitet som varer i generasjoner - med livstidsgaranti!


Bestill bunadsølv og smykker til din bunad i en av våre butikker!

Alle våre butikker kan bestille bunadsølvet du trenger uansett om butikken ikke ligger i distriktet som tilhører din bunad. Ta turen innom din nærmeste Juvelen butikk for å bestille bunadsølv til din bunad.


Finn din nærmeste butikk

Bunadsølv er en flott gave til markering av store anledninger!

Vi har også bunadsølv til barn.

RENHOLD AV BUNADSØLV

Du kan pusse ditt bunadsølv selv, men man må være forsiktig! Bunadsølv som er oksidert kan miste oksideringen, og forgylte deler kan miste sin farge. Det er derfor viktig at man bruker riktige produkter, og følger disse forhåndsreglene nedenfor når bunadsølvet skal pusses.

OKSIDERT BUNADSØLV

Er bunadsølvet ditt oksidert anbefaler vi Hagerty sølvrens for å sikre rent bunadsølv uten å miste oksideringen. Bruk medfølgende svamp og skyll godt med vann. Tørk deretter grundig. Et tips er å bruke en hårføner! Gni gjerne over med Pan Jewelry pusseklut for sølv for en siste finish.
HVITT BUNADSØLV
På hvitt bunadsølv kan man bruke Hagerty sølvrens for å gjenopprette sølvets renhet og glans. Skyll godt med vann og tørk deretter grundig. Et tips er å bruke en hårføner! Gni gjerne over med Pan Jewelry pusseklut for sølv for en siste finish.
FORGYLT BUNADSØLV

Bunadsølv som er forgylt må derimot ikke pusses med pusseklut, da forgyllingen kan forsvinne. 
For å sikre en trygg rengjøring av ditt bunadsølv med forgylling, bruker du Hagerty sølvrens , skyll godt med vann og tørk grundig - et tips er å bruke en hårføner!


VEDLIKEHOLD OG REPARASJON AV BUNADSØLV
Ditt bunadsølv bør med jevne mellomrom leveres inn til en gullsmed for full oppussing og ettersyn. Besøk en av våre Gullfunn butikker for en trygg behandling av ditt bunadsølv. Vi har dyktige gullsmeder som vil ta vare godt vare på ditt sølv så det kan vare i flere generasjoner.

Når du pakker ned bunadsølvet ditt for sesongen, anbefaler vi deg å oppbevare sølvet i et mørkt, tørt og luftetett miljø. I våre butikker får du kjøpt egne skrin egnet til bunadsølv. Poser med ziplock er supert for å unngå uønsket oksidering, og vi anbefaler at bunadsølvet pakkes inn i dette før det legges i skrinet. Unngå gummistrikk i nærheten av bunadsølvet, da gummi inneholder svovel som gjør at sølvet oksiderer raskere.

VELG DISTRIKT

Filtre
Vis som Grid Liste
Sorter etter
Vis per side

Filtrer etter:

Fjern Alle
Min: kr 97,00 Max: kr 21 535,00
kr97 kr21535